انواع نمای ساختمان مسکونی
بیشترین طراحی نما برای ساختمان ها مربوط ب خانه های مسکونی و ویلایی است که معماران برای طراحی نمای آن طرح می زنند . طرحی که هم شیک باشد و هم با نمای بیرونی ساختمان یک همزیستی مسالمت آمیز باشد . در این مقاله انواع نمای ساختمان مسکونی را با یکدیگر مورد بررسی قرار میدهیم .
نمای آجری
برای آنکه سازه ای با نمای آجری بسازیم از آجرنما استفاده میشود ، اصطلاحا به این نوع آجر ، آجر نسوز میگویند در اجرای نمای آجری از سه روش استفاده میشود بهترین روش برای جرای نمای آجری استفاده از سیستم خشک است . در اجرای این سیستم از ملات برای نصب آجر استفاده نمیشود ، بلکه از برای اتصال آجر از تجهیزات فلزی استفاده میشود مانند ریل و پیچ و مهره . آجر نسوز رنگ های بسیار متعددی دارد.
مطلب پیشنهادی:بندکشی در نمای ساختمان را جدی بگیرید!!!
و نمای اجری با رنگ های بسیار متنوعی قابل اجراست . از مزایای نمای آجری میتوان به عایق حرارتی و برودتی اشاره کرد ، همچنین تنوع رنگ آجر نسوز و مقاومت آن در برابر تغییر رنگ و گرد و غبار و آخرین مورد هم سرعت بالای نصب در سیستم خشک است .
شما میتوانید انواع آجر نما سنتی ،آجر لفتون و … را از سایت آجر کلانتری خریداری کنید.
نمای سنگ
با پیشرفت تکنولوژی و پشرفت ماشین های استخراج و کارخانه های فرآوری سنگ ، امروزه شاهد پیشرفت چشم گیری در زمینه عرضه سنگ های ساختمانی بوده ایم ، برای مثال سنگ تراورتن که خلل و فرج های متعددی بر روی سطح خود دارد و دارای اتصالات خوبی برای اتصال به بدنه ساختمان دارد . میتوان گفت که سنگ تراورتن پرکاربرد ترن سنگ نمای ساختمان مسکونی است ، از جمله مزایایی که این سنگ دارد میتوان به مقاوم بودن در برابر رطوبت ، مقاوم در برابر تغییر رنگ همچنین گرد و غبار ، تنوع خوبی در رنگ دارد و از همه مهمتر اجرای سریع آن است .
نمای چوبی
نمای چوبی یکی از نماهایی است که از دیرباز مورد استفاده بوده است ، اما در شهرهایی که رطوبت بالایی دارد با تمام محافظت هایی که از این ماده در برابر رطوبت وجود دارد ، پیشنهاد نمیشود از آن برای نما استفاده کند ، امروزه انواع چوب های متنوعی برای نما در بازار وجود دارد . چوب ترمووود یکی از نمونه هایی که دارای مزایایی چون مقاوم در برابر رطوبت همچنین تنوع رنگ ، وزن کم و نصب آسان و سریع از مزایای دیگر است .
نمای سرامیکی
نمای سرامیکی در سالیان گذشته رشد چشمگیری داشته و دارای مزایایی از جمله عایق رطوبت ، تنوع زیاد در رنگ وطرح و مقاومت فیزیکی بالا ، قیمت مناسب و ضد حریق بودن آن اشاره کرد .
نمای سیمانی
نمای سیمانی خاطر هزینه پایین و مقاومت و پایداری زیاد آن در ساختمان طرفدار بسیار دارد . این نما بسیار سرع قابل اجراست و پوسته پوسته نمیشود و تهیه آن هم به سرعت انجام می پذیرد اما با تمام مزایای که دارد معایب زیادی هم دارد برای مثال عایق حرارتی و برودتی بسیار ضعیفی دارد و نمای خوشایندی نیست و امکان ترک خوردن وجود دارد .
معایب نمای سیمان سفید به نقل از سایت premiumbond-co :
۱.به دلیل سنگین بوده سیمان ، استفاده از نمای سیمانی، وزن ساختمان را بالا می برد
و به همین خاطر بار مرده ساختمان تا حدود زیادی افزایش پیدا می کند.
۲.این مدل نما عایق رطوبتی و حرارتی خوبی به حساب نمی آید
و در مناطقی که در مرطوب هستند،
مانند اسفنج عمل کرده ورطوبت را به خود جذب می کند.
که امکان دارد، به داخل ساختمان نم پس دهد.
۳. از دیگر عیب های این مدل نما این است که خاصیت آنتی استاتیک ندارد ،
در حالی که سایر نمای ساختمان ها ویزگی آنتی استاتیک دارند.
خاصیت آنتی استاتیک به این معنی است که نما ساختمان خود خاصیت تمیزکنندگی داشته
و ذرات گرد و غبار را جذب نمی کنند.
ولی سیمان این ویزگی را نداشته و بعد از گذشت
یک مدت ذرات گرد و غبار و آلودگی های موجود در هوا را به خود جذب کرده
و بعد گذشت مدت زمانی رنگ آن تیره می شود.
۴.این مدل نما از تنوع رنگی بالایی برخوردار نبوده و باید از پوشش رنگ برای آن استفاده کرد.
نمای کامپوزیت
کامپوزیت در واقع از دولایه پوششی تشکیل شده است ، یک لایه آن آلومینیوم و دیگری پلی ایلن می باشد ، از مزایایی که میتوان برای نمای کامپوزیت اشاره کرد ، مقاومت در شرایط مختلف آب و هوایی عایق صوتی ، شکل پذیری در طراحی و تنوع رنگ اشاره کرد .
نمای شیشه ای
معمولا نمای شیشه ای برای خیلی ها با سبک مدرن هم ردیف است ، انواع نماهای شیشه ای که میتوان نام برد : اسپایدر ، کرتیل وال ، فریم لیس ، نماهای دو پوست شیشه ای هستند که ای نماها دارای معایب و مزایایی هستند ، از مزایای این نما میتوان به کاهش بار مرده در ساختمان های بلند مرتبه اشاره کرد ، سرعت اجرای بالایی دارند و محدوده دید وسیعی که دارند برای برخی بسیار مزیت قابل توجه ایست از جمله معایبی که در نمای شیشه ای وجو دارد می توان به جذب سریع گرد و خاک و ضعیف بودن عایق حرارتی و برودتی آن و مقاومت پایین آن در برابر فشار اشاره کرد.
لیست مزایا و معایب نمای شیشه ای به نقل از سایت نما دیزاین:
از جمله مزایای نمای شیشه ای میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
ورود حداکثری نور طبیعی به فضاهای داخلی.
پیوستگی در دید به بیرون.
ایجاد ظرافت و درخشندگی در نمای ساختمان.
سرعت در اجرا.
کم کردن انتقال آلودگی صوتی در نماهای دوجداره .
انتقال حرارت پایین در نماهای شیشه ای دوجداره.
کم کردن بار مرده ساختمان.
جلوگیری از ورود اشعههای مضر خورشید مثل اشعه فرابنفش.
سهولت در نگهداری و نظافت
.معایب نمای شیشه ای عبارتند از:
مشکل آلودگی صوتی در فضای داخلی ساختمان (از جهت انعکاس صوت).
مقاوم نبودن در برابر آتش.
مقاوم نبودن در برابر زلزله.
بالا رفتن دمای داخلی محیط به دلیل ورود زیاد نور خورشید.
صرفه اقتصادی پایین.